Klimato

Fokusområder
- Ressursbruk
Kilde
Sammen med mer enn 130 serveringssteder jobber vi hver dag for en grønnere framtid - ett måltid om gangen.
Matindustrien står i dag for mer enn 25 % av verdens totale klimagassutslipp. Dette betyr at våre spisevaner bidrar til 14 milliarder tonn CO2e hvert år. Hvis klimaendringene fortsetter, risikerer vi å gjøre viktige områder ubeboelige, tvinge folk til å flykte, ødelegge matsystemer og ødelegge tiår med global økonomisk og sosial utvikling.
Å bytte til vekstbaserte råvarer er den mest effektive måten restauranter kan redusere sine utslipp. Heldigvis øker etterspørselen etter vekstbaserte alternativ på menyen, og det finnes stor villighet blant konsumentene til å betale mer for miljøvennlig mat. For restauranter, kjeder og store leverandører av matrelaterte tjenester er kalkulering og visualisering av utslipp et første steg i utviklingen av et klimavennlig konsept. Som med alle andre forretningsaktiviteter - kan du ikke måle det, kan du antageligvis ikke forbedre det!
Vi i Klimato har som mål å bygge bro mellom forskning og forbruker ved å spre objektiv kunnskap om sammenhengen mellom mat og klima. Gjennom vår webapp er det enkelt for serveringssteder å beregne, kommunisere og måle sine matrelaterte klimagassutslipp. Ved å vise frem klimamerking på menyen styres gjestene mot grønnere matvalg, og bidrar til å senke serveringsstedets totale utslipp.
Start klimareisen deres i dag med Klimato!
Som medlem hos Bærum Næringsråd får du 20% rabatt på Klimato sine tjenester.